Ohjaussovittimet

USB-A

USB Type A on yleisin liitin, useimmissa kaapeleissa on A-liitännät tietokoneen tai laturin puolella. Tämä litteä, suorakaiteen muotoinen käyttöliittymä menee suoraan isäntiin ja se pysyy paikallaan kitkan avulla. Riittävän kestävä jatkuvaan liitäntään, mutta riittävän helppo käyttäjien kytkeä ja irrottaa. Tämän tyyppistä liitäntää on saatavana myös erilaisina mikroversioina.

 

USB-B

 

USB Type B:tä käytettiin perinteisesti tulostinkaapeleiden kanssa, mutta langattoman tulostuksen myötä niitä käytetään nykyään yleisemmin matkapuhelimissa, kuten Micro-USB B -sovittimissa. Niitä käytetään myös erilaisissa oheislaitteissa, kuten mobiilitulostimissa ja ulkoisissa kiintolevyissä. Näissä USB-laitteissa on neliön muotoinen liitäntä, ja niitä on saatavana USB Micro-B:nä, USB Mini-B:nä (5-nastainen) ja USB Mini-B:nä (4-nastainen).

USB B-MICRO

Micro USB on Universal Serial Bus (USB) -liitännän miniversio, joka on kehitetty yhdistämään kompakteja ja mobiililaitteita, kuten älypuhelimia, MP3-soittimia, GPS-laitteita, valokuvatulostimia ja digitaalikameroita. Micro-USB-liittimiä on kolmessa muodossa: micro A, micro B ja micro USB 3. USB 3 micro on paljon kuin micro B, mutta sivussa on ylimääräinen nastaryhmä kaksinkertaista johtoa varten, mikä mahdollistaa USB 3:n suuremman nopeuden. Kuten tavallinen USB, myös mikroversiot ovat plug-and-play.

USB B-MINI

Mini-USB-liitännät esiteltiin yhdessä USB 2.0:n kanssa huhtikuussa 2000 käytettäväksi pienempien laitteiden, kuten digitaalikameroiden, älypuhelimien ja tablettien kanssa.

 

USB-C

 

USB Type C on markkinoiden uusin liitin, Type-C on ratkaisu kaiken kokoisiin. Käännettävällä, symmetrisellä liitännällä varustettu ohuempi, tyylikkäämpi muotoilu on tarkoitettu korvaamaan vanhemmat, isommat USB-liittimet, vaikka se voidaan myös mukauttaa tukemaan vanhempia liittimiä. Pienen koon ansiosta kaikki laitteet voivat helposti käyttää uudentyyppistä USB-liitäntämuotoa, mikä eliminoi erityyppisten kaapelien tarpeen.

HDMI-A

HDMI tulee sanoista "High-Definition Multimedia Interface". digitaalinen liitäntä, jota käytetään ääni- ja videodatan siirtämiseen yhdellä kaapelilla. Sitä tukevat nykyaikaiset audio-/videolaitteet, kuten 4K-televisiot, HDTV:t, äänivastaanottimet, DVD- ja Blu-ray-soittimet, kaapelisoittimet ja videopelikonsolit.

HDMI-A-liittimet lanseerattiin alkuperäisen standardin kanssa ja ovat olleet HDMI-standardin kulmakivi siitä lähtien.
Pistoke- tai urosliittimen ulkomitat ovat 13,9 mm × 4,45 mm ja liittimen tai naarasliittimen sisämitat 14 mm × 4,55 mm

HDMI-D MICRO

 

HDMI D Micro, tämä liitin tarjoaa HD-katselun ja mahdollistaa pienten kannettavien laitteiden ja laitteiden liittämisen, mukaan lukien GoPro-toimintakamerat, älypuhelimet, pienet videotallennuslaitteet ja kannettavat mediasoittimet. Tämä liitäntä tarjoaa myös uusimman HDMI Ethernet Channel -tekniikan, joka yhdistää video-, ääni- ja datavirrat yhdeksi HDMI-kaapeliksi. Yhdistämällä sekä videon että äänen yhteen HDMI-kaapeliin, signaalin laatu on erinomainen.
HDMI D Micro on kooltaan 6,4 mm x 2,8 mm.

 

HDMI-C MINI

HDMI C-Mini on saatavilla muutamassa eri versiossa käyttötavasta riippuen. Kädessä pidettävien laitteiden, kuten DSLR-kameroiden ja videokameroiden, käytön lisääntyessä tämä oli ensimmäinen luotu kaapeli. Sitä pidetään C-tyypin liittimenä. Type C -liittimet ovat yhteensopivia HDMI 1.4 -määrityksen kanssa. Mini-HDMI-liitin on paljon pienempi kuin tavallinen A-tyypin liitin. Sen mitat ovat 10,42 mm x 2,42 mm. Siinä on edelleen sama 19-nastainen kokoonpano kuin HDMI Type A:ssa, mutta paljon pienempi.

 

LIGHTNING

 

Lightning on 8-nastainen liitin, joka kuljettaa digitaalista signaalia. Toisin kuin Applen 30-nastainen liitin, joka korvaa USB Type A- tai B -liittimet, Lightning-liitin voidaan liittää joko kuvapuoli ylöspäin tai alaspäin. Lightning voidaan muuntaa erilaisilla sovittimilla, jotka mahdollistavat Lightning-liittimen käytön muiden liitäntöjen kanssa, kuten 30-pin, USB, HDMI, VGA ja SD-kortit.

 

DISPLAYPORT

DisplayPort lyhennettynä DP on VESA:n luoma digitaalinen ääni- ja videoliitäntä. Sen liitännät ovat saatavilla kahdessa versiossa: vakio ja pienempi Mini DisplayPort. Kokoeroista huolimatta molemmat yhteystyypit lähettävät identtisiä signaaleja.

DisplayPort-kaapelit ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin HDMI kaistanleveyden suhteen, mutta niillä voi olla paljon suurempi virkistystaajuus huippuresoluutiolla (60 Hz vs. HDMI:n 24 Hz).
DisplayPort-HDMI-muunnin on saatavana DisplayPortin liittämistä varten HDMI-porttiin.

DISPLAYPORT MINI

Mini displayPort, lyhennettynä Mini-DP, on VESA:n luoma digitaalinen ääni- ja videoliitäntä. Sen liitännät ovat saatavilla kahdessa versiossa: vakio ja tämä pienempi Mini DisplayPort. Kokoeroista huolimatta molemmat yhteystyypit lähettävät identtisiä signaaleja.
DisplayPort-kaapelit ovat samankaltaisia ​​kuin HDMI kaistanleveyden suhteen, mutta niillä voi olla paljon suurempi virkistystaajuus huippuresoluutiolla (60 Hz vs. HDMI:n 24 Hz).
Mini DisplayPort - HDMI -muunnin on saatavilla Mini DisplayPortin liittämiseen esim. HDMI-portti.

 

DVI

DVI on lyhenne sanoista Digital Visual Interface, ja se on videoliitäntä. Se kehitettiin alan standardiksi digitaalisen videosisällön siirtämiseen näyttölaitteisiin jopa 2560 x 1600 resoluutiolla. Yleisiä DVI-liitäntää käyttäviä laitteita ovat tietokonenäytöt ja projektorit. DVI:tä voidaan käyttää jopa joidenkin televisioiden kanssa, vaikka HDMI on yleisempi, koska vain jotkut DVI-kaapelit voivat lähettää äänisignaaleja. DVI-liittimellä on kolme nimeä riippuen siitä, mitä signaaleja se tukee: DVI-A (vain analoginen), DVI-D (vain digitaalinen) tai DVI-I (sekä digitaalinen että analoginen)

VGA

 

VGA on lyhenne sanoista "Video Graphics Array" ja se on vakioliitäntätyyppi videolaitteille, kuten monitoreille ja projektoreille. Yleisesti ottaen VGA viittaa kaapeleihin, portteihin ja liittimiin, joita käytetään näyttöjen liittämiseen näytönohjainkortteihin.Vaikka VGA on edelleen käytössä, se on nopeasti korvattu uudemmilla liitännöillä, kuten DVI ja HDMI.

VGA-kaapeleissa on 15-nastaiset liittimet: 5 nastaa ylhäällä, 5 keskellä ja muut 5 alareunassa. Yllä oleva kuva on esimerkki VGA-kaapelista, jossa näkyy kaikki 15 nastaa.
Tietenkin pöytätietokoneen tai kannettavan tietokoneen VGA-portissa on sama määrä nastan reikiä, jotta siihen voidaan liittää VGA-kaapeli suoraan.
Jokaisella nastalla on oma tehtävänsä. Esimerkiksi ensimmäinen nasta, joka siirtää väriä, on punainen, kun taas toinen ja kolmas ovat vastaavasti vihreää ja sinistä.

FIREWIRE

FireWire on plug and play -yhteys, joka tunnistaa automaattisesti väylään kytketyt laitteet ja määrittää kullekin osoitteen, prosessi, jota kutsutaan luetteloimiseksi, joten jos liität uuden FireWire-laitteen tietokoneeseesi, käyttöjärjestelmä tunnistaa sen automaattisesti ja pyytää ohjainta. levy . Jos olet jo asentanut laitteen, tietokone aktivoi sen ja alkaa puhua sen kanssa. FireWire-laitteet ovat kuumaliitettyjä, mikä tarkoittaa, että ne voidaan kytkeä ja irrottaa milloin tahansa, jopa virran ollessa päällä.

SATA

Jos olet omistanut pöytätietokoneen tai kannettavan tietokoneen viimeisen puolen vuosikymmenen ajan, voit taata, että olet omistanut SATA (Serial ATA) -yhteensopivan laitteiston. Olipa kyseessä kiintolevy (HDD), SSD (SSD) tai optinen asema - melkein kaikki käyttivät aivan viime aikoihin asti SATA:ta. Mikä on SATA? Lyhyesti sanottuna, melkein kaikki tallennustilaan liittyvä liitetään emolevyllesi

MOLEX

Molex-liitin 4-nastaiset liittimet, joilla kytketään tasavirtaa tietokoneen laitteisiin. Molex on suuri elektronisten pistokkeiden ja pistorasioiden valmistaja, joka on peräisin 1940-luvulta. Koska se oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka valmisti nämä liittimet, Molex-nimi on jäänyt kiinni, vaikka ne ovat myös muiden valmistamia.
Nämä "Molex"-liitännät tarjoavat tasavirtaa pöytätietokoneen laitteille. Voidaan käyttää esim. virtalähde levy-, CD-ROM- ja DVD-asemille.

LAN

Erityyppiset verkkoliittimet ja siirtymäsovittimet.